Gençlere Alan Açık: Medya Sanatı Yarışması’nın ödüller sahiplerini buldu!

0
79

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür AŞ’nin TUCE Investment Project İstanbul desteğiyle düzenlediği Gençlere Alan Açık: Medya Sanatı Yarışması’nda dereceye giren adaylar Taksim Sanat’ta düzenlenen törenle ödüllerini aldı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür AŞ, Cumhuriyetimizin 100. yılı kapsamında, genç sanatçıları kendilerini özgür hissettikleri bir ortamda sanat pratiklerini ve hikâyelerini anlatmaları için teşvik etmeyi amaçlayan Gençlere Alan Açık yarışmalarının ikincisini Ocak 2024’te başlatmıştı. Proje koordinatörlüğünü Banu Seyhan’ın yaptığı ve TUCE Investment Project İstanbul desteğiyle düzenlenen yarışmaya Türkiye’nin dört bir yanından gençler özgün eserleriyle katıldı. Medya sanatı alanında düzenlenen yarışmanın ön eleme sürecinde, Derya Yücel, Ecem Dilan Köse, Lalin Akalan, Mehmet Ünal, Murat Abbas, Cansu Ergin, Ouchhh ve Selçuk Artut’tan oluşan Seçici Kurul, ilk 22 eseri belirledi.

Seçilen eserler mart ayında Taksim Sanat’ta sergilenmeye başlarken sergiyle eş zamanlı olarak, Halk Ödülü’nün sahibini belirlemek üzere Radar Türkiye mobil uygulama üzerinden oylamaya sunuldu. Halk ödülünün sahibi ile Seçici Kurul’un titiz çalışmalarıyla belirlenen ilk üç eser, 8 Mayıs’ta tüm adayların, çok sayıda sanatçı ve sanatseverin katılımıyla Taksim Sanat’ta düzenlenen törenle ödüllerini aldı.

Radar Türkiye mobil uygulama üzerinden başlatılan oylamaya göre halk ödülünün sahibi The Observant adlı çalışmalarıyla Sude Uluç ve Ahmetcan Öğüncü oldu. Üçüncülük ödülü MOIRA çalışmasıyla Gökay Berk Şahin’e, İkincilik Ödülü REDITUS adlı çalışmasıyla Ata Kurtuluş’a ve birincilik ödülünü ödülü ise Simülakra ve Mekân adlı çalışmalarıyla Umut Müezzinoğlu, Serra Utkum İkiz ve Tahir Can Yarımoğlu’na verildi.