Yunanistan ‘Altın Vize’ye Zam Yaptı

0
116

Yunanistan ülkede beş yılda bir uzatılabilen ikamet izni sağlayan “altın vize” uygulamasında değişiklik kararı aldı. Vizeden yararlanmak için alınacak gayrimenkul taban fiyatını 250 bin eurodan 400 bin euroya çıkarılıyor.

Yunanistan ekim ayından itibaren ‘altın vize’ uygulamasında önemli değişikliklere gidiyor.

Yabancı ülke vatandaşlarına, her beş yılda bir uzatılabilen ikamet izni sağlayan ‘altın vize’ için şart koşulan gayrimenkul satın alımındaki taban fiyat, ülkenin bazı bölgelerinde 500 binden 800 bin euroya, bazı bölgelerinde ise 250 binden 400 bin euroya çıkarılacak.

Yeni uygulama çerçevesinde satın alınan gayrimenkuller, çevrimiçi platformlar aracılığıyla kiralanamayacak.

Bugüne kadar ‘altın vize’ için satın alınacak gayrimenkul sayısında sınırlama bulunmuyordu. Yeni uygulama ile sadece bir gayrimenkul satın alımı şartı da koşuluyor.

1 Ekim’den itibaren geçerli olması beklenen yeni uygulamaya, Yunanistan’da hem gayrimenkul fiyatları ve kiraların sürekli artması hem de kiralık ev sayısının son derece azalması yüzünden ihtiyaç duyulduğu belirtiliyor.

Yeni uygulama ile ‘altın vize’ başvurularında düşüş görülmesi bekleniyor. Geçen 10 yıl içinde yaklaşık 12 bin üçüncü ülke vatandaşına ‘altın vize’ verildi.

Listede, Çinliler 7 bin 400 kişi ile birinci, Türkler 750 kişi ile ikinci, Lübnanlılar da 600 kişi ile üçüncü sırada bulunuyor.

Kaynak: Yunanistandan altın vizeye zam (cnnturk.com)