Çatalca Belediye Başkanı Erhan Güzel: İlçemizde Maden Ocaklarına Geçit Vermeyeceğiz

0
141

Çatalca Belediye Başkanı Erhan Güzel siyaset üstü bir tutumla, bir ve birlik olarak ilçemizde maden ocaklarına geçit vermeyeceğiz dedi.

Çatalca Belediye Başkanı Erhan Güzel, ilçe halkının sesine kulak vererek Gümüşpınar Mahallesinde yapılmak istenen maden ocağı ile ilgili yapılacak ÇED toplantısı için vatandaşlarla bir araya geldi. Günler öncesinden belediye meclisinde bu konuya dikkat çekerek, toplantı için siyasi parti başkanları ve ilçe halkını mahalleye davet eden Başkan Erhan Güzel, toplantı öncesinde de halkının yanında oldu.

Toplantının yapılacağı saatte Gümüşpınar Mahallesi sakinleri yanı sıra ilçedeki diğer mahallelerinden de destek olmak üzere çok sayıda vatandaş meydanda bir araya geldi.

Maden ocaklarının ilçede açılmasına sonuna kadar karşı çıkacaklarını dile getiren ve bu konudaki tepkilerini ortaya koyan vatandaşlarla uzun süre görüşen Başkan Erhan Güzel, ÇED Toplantısına girip girilmemesi konusundaki kararı da vatandaşlara bıraktı. Ortak bir kararla toplantıya girilmeyeceği ifade edilirken bunun bir tutanakla ilgili bakanlığa iletilmesi görüşünde birleşildi.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ve İl Müdürlüğüne iletilmek üzere; Belediye Başkanı Erhan Güzel, CHP İlçe Başkanı Yakup Yaşar, AK Parti İlçe Başkanı Levent Özkan, MHP İlçe Başkanı Recep Yılmaz, Mahalle Muhtarı Osman Güngör ve Muhtarlar Derneği Başkanı Erdal Yılmaz imzasıyla hazırlanan tutanağa, mahalle ve ilçe halkından da toplanan imzalar da eklendi.

Çatalcamız için siyaset üstü bir duruşla bir olduk, birlik olduk

İmzalanan tutanak sonrası bir basın açıklaması yapan Çatalca Belediye Başkanı Erhan Güzel, sözlerine “Çatalca hepimizin” diyerek başladı. Konuşmasının devamında konunun siyaset üstü olduğunu ifade eden Güzel, bir ve birlik olup siyaset üstü bir tutum sergileyerek tepkimizi ortaya koyduk sözlerine yer verdi.

Çatalca Belediye Başkanı Erhan Güzel basın açıklamasında şu ifadelere yer verdi;

“Bugün burada bir maden ocağının ÇED toplantısı için toplanmış bulunuyoruz. Bu konu geçtiğimiz Cuma günü meclis gündemimize getirilmiş, bir meclis üyemiz tarafından bilgi verilmişti. Bende bu konunun siyaset üstü tutulması gerektiğinden bahsederek siyaset yapan herkesin bu toplantı gün ve saatinde Gümüşpınar mahallemizde olması gerektiğini ifade ederek davet etmiştim. Bu anlamda bugün burada MHP İlçe Başkanımız, AK Parti İlçe Başkanımız, CHP İlçe Başkanımız, CHP Parti Meclisi Üyemiz, AK Partili, CHP’li, MHP’li meclis üyelerimiz, bütün muhtarlarımız, ilçe yöneticilerimiz, siyasetin içerisinde bulunan kesimlerimiz, Gümüşpınar halkımız, çevre mahallelerimizden katılan vatandaşlarımız bulunuyor. Öncelikle katılımlarından dolayı çok teşekkür ediyorum. Buraya geldiğimizde Kuzey Ormanları Savunması avukatları da bizleri karşıladı. Onlarla da görüş alışverişinde bulunduk. Hep beraber bir karara vardık. Bu kararı bir tutanak haline getirdik. Bu tutanağı sizlere okumak istiyorum. Sizler burada zaten Gümüşpınar mahalle muhtarımız Osman Güngör öncülüğünde imza toplamışsınız. Sizlere de bu duyarlılığınızdan dolayı bir Çatalcalı ve Çatalca Belediye Başkanı olarak çok teşekkür ediyorum. Bu duyarlılığınız bundan sonraki süreçte de devam edecektir ve bunun takibi de bütün siyasetçilerin gündeminde olacaktır. Hep beraber takip edeceğiz. Siyaset üstü bir konuyu bu şekilde dile getirdiğimiz için hepinize tekrar teşekkür ediyorum.

Bakanlığa iletilmek üzere tutanak tutuldu

Şimdi tutanağı okumak istiyorum.

“13/05/2024 tarihinde İstanbul İli Çatalca İlçesi, Gümüşpınar Köyü adresinde HD Agrega Madencilik San. ve Tic. A.Ş. tarafından yapılması planlanan 200707898 ruhsat numaralı Kalker Ocağı Ve Kırma Eleme Tesisi Projesi ile ilgili saat 11.00’de Gümüşpınar Köyü Kapalı Pazar ve Düğün Salonunda gerçekleştirilmesi planlanan ÇED Yönetmeliği uyarınca halkın katılımı için yapılacak toplantı yerine gelindi. Toplantı saatinde ilgililerin hazır bulunduğu görüldü. Toplantı mahallinde halkın bu projenin halkın yaşam alanlarına yakınlığı söz konusu olduğu için proje tanıtımını dinlemek istemedikleri, projenin yapılmasını istemediklerini dile getirdiler. Ruhsatın iptalini talep ettiklerini belirttiler. Tepkilerin devam etmesi üzerine toplantı sonlandırılarak iş bu tutanak tanzim edilmiştir.13/05/2024

EK; Gümüşpınar köy halkının imzaları 18 sayfa.”

Şimdi topladığımız bu imzalar ve tutanakla birlikte biz bunu Çevre Şehircilik İl Müdürlüğüne teslim edeceğiz. Aynı zamanda bu 18 sayfa imza ve tutanağın birer nüshasını siyasi ilçe başkanlarımıza ve Kuzey Ormanları Savunması avukatlarına teslim edeceğiz ki onlarda bu işin takipçisi olabilsinler. Çatalca halkı adına, belediye olarak bizlerde takipçisi olacağız. Umut ediyorum ki bu süreci başlamadan hep beraber sonlandıralım. Geldiğinizin için hepinize ve bu anlamda duyarlılıklarını dile getiren basınımıza teşekkür ediyorum.

Çatalca’nın bu konudaki hassasiyeti Binkılıç mahallesinden sonra; Belediye Başkanı Erhan Güzel, siyasi parti başkan ve temsilcileri muhtarlar, meclis üyeleri, Kuzey Ormanları Savunucuları, sivil toplum kuruluşları ve halkın yoğun katılımıyla Gümüşpınar Mahallesinden bir kez daha dile getirildi.