İmamoğlu: 5 Yılda, 25 Yıla Bedel İş Yaptık 10 Yılda, 50 Yıla Bedel İş Yapacağız

0
123

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, “Alibeyköy Lojistik Merkezi Açılışı Töreni”nde konuştu. Çevresine birçok olumsuzluklar üreten Yenikap’daki Emniyet Otogarı’nın Tarihi Yarımada’nın kalbinden, modern koşullara sahip Alibeyköy’e taşıdıklarını, ancak hem esnafın hem de kamu idaresinin engeliyle karşılaştıklarını belirten İmamoğlu, “Burada milletimize çok net bir fotoğraf gösteriyorum şu anda. Vatandaşın yararına olanın, vatandaşa hizmet etmesi gereken otoritelerce nasıl engellendiğine ilişkin net bir fotoğraf. Ya Allah aşkına; belediye milletin, kaymakamlık milletin, valilik milletin, bakanlık milletin. Bir otogardaki işgalcileri çıkartmamak için, hepsi belediyenin karşısına geçiyor. Ben şimdi ne düşünüyorum biliyor musunuz? Acaba bu otogarın sahibi kim? Ya da arkasındakiler kim? Düşünmüyorsam namerdim” dedi.

“Bunların hepsi aşarız” diyen İmamoğlu, “Bu kural tanımazlık, bu milleti hiçe sayma, yok sayma, aymazlığının biteceği tarihtir, 31 Mart. Onun için çok ciddiye alın. Biz malınızı, mülkünüzü, size ait olanı korumak için, bu mücadeleyi milletimiz için veriyoruz. Biz bıkmayız kardeşim. Hukuk tanımayanlarla, kamu arazilerini işgal edenlerle mücadelenin her zaman en ön safında olduk. Hiç yılmadık, yılmayız. Bizim arkamızda ne var biliyor musunuz? Onların hiçe saydığı hukuk var, bir de siz varsınız, milletimiz var. O bakımdan Emniyet Otogarı’nda da mutlaka halkın yararına bir sonucu elde edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Esnafa da çağrı yapan İmamoğlu, “Gelin bu işi uzatmadan, vatandaşı daha fazla mağdur etmeden, hızla çözelim. Bu işin karşısında direnmeyin kardeşim. Bak; pırlanta gibi yer yaptık. Sizler için ayırdığımız bu yerde, işinizi yapmaya gelin ve devam edin. Buradan insani bir çağrı yapıyorum. İtibarlı esnaf, itibarlı tüccar bu çağrımıza hemen cevap verir. Ben buna inanıyorum. Hem siz daha modern, daha sağlıklı koşullara kavuşun hem vatandaş rahatlasın hem Fatih’in, Tarihi Yarımada’nın trafiği rahatlatsın” diye konuştu.

“5 yılda, 25 yıla bedel iş yaptık” diyen İmamoğlu, konuşmasını, “Şu kardeşiniz size söz veriyor: 10 yılda, 50 yıla bedel iş yapacağız İstanbul’da, 50 yıla bedel. Ne demiştim? Allah’a şükür gençliğimiz var. Enerjimiz yüksek. Yolumuz doğru. Yolumuz aydınlık. Yolumuz hak yolu, halktan yana yolu. Öyleyse ne var? Tam yol ileri kardeşim, tam yol ileri” sözleriyle noktaladı.