Silivri Tarih Derneği 2024 Yılının İlk Etkinliğini Gerçekleştirdi

0
218

Silivrili araştırmacı yazar Ahmet Can Uysal’ın yeni çıkartmış olduğu ” Trakya’da Bir Liman Kenti – Selymbria ” kitabının söyleşi ve İmza gününü Ozan Kitabevi ve Silivri Tarihi Kültürel Mirası Koruma Eğitim ve Araştırma Derneği ev sahipliğinde gerçekleştirildi.

Silivrili araştırmacı yazar Ahmet Can Uysal’ın yeni çıkartmış olduğu ” Trakya’da Bir Liman Kenti – Selymbria ” kitabının söyleşi ve İmza gününde kötü hava koşullarına rağmen yoğun bir katılımla gerçekleştirilen Silivri söyleşisinde sırasıyla;

Selymbria’ isminin kökeni

Bölgeye adını veren ‘Traklar’

Bizans’ın Başkenti: Silivri

Anastasius Surları

Osmanlı-Bizans İlişkileri (Osman Gazi, Orhan Gazi dönemleri, Orhan Gazi-Theodora Evliliği)

Silivri’nin Fethi

İdari Yönetim

Liman ve İaşede Silivri

Dağlı İsyanları ve Trakya

1845 Yılında Silivri’de sosyal yaşam ve nüfus gibi konular hakkında bilgiler verdi.

Silivri Tarihi Kültürel Mirası Koruma Eğitim ve Araştırma Derneği, söyleşi ile ilgili yaptığı açıklamada:

‘’Silivri’ye, kent ve topluma dair akademik/bilimsel ölçekte her çalışmayı çok önemsemekle birlikte yerel ölçekteki diğer çalışmaları da kent tarihine bir katkı olarak görmekteyiz. Bu minvalde dernek olarak bu çalışmaların sahiplenilerek halkla buluşturulması gerektiği inancındayız. Bu sebeple dernek olarak bu sorumluluğu üstlenmek, özellikle genç nesilleri bu bilimsellikteki çalışmalarla daha çok buluşturmayı hedefliyoruz.

2024’ün ilk etkinliği ile hız verdiğimiz çalışmalarımıza Şubat ayında da devam edeceğiz. Kent halkımızı bu alanda bizleri desteklemeye, etkinliklerimize katılmaya ve üye olmaya davet ediyoruz.

Son olarak kendi öz kaynaklarıyla bu kıymetli eseri kent tarihine kazandıran Ahmet Can UYSAL’a, kendisini bu çalışmaya teşvik eden kıymetli ailesine, kötü hava koşullarına rağmen çağrımızı önemseyip bizleri yalnız bırakmayan kent halkımıza, etkinliğimize İstanbul’dan katılım sağlayan çok kıymetli misafirlerimize, CHP Kadın Kolu Örgütü’ne, Silivri Demokrasi Platformu Sözcüsü Baki Bey’e, Ali Solmaz ve Solmaz Tiyatro Atölyesi ekibine, paydaşlarımız olan Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Silivri Şubesi’ne, Silivri Sanat Platformu’na, Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Silivri Şube Başkanı ve Silivri Belediyesi CHP Meclis Üyesi Süheyl Kırkıcı’ya, siyasi parti temsilcilerine, Silivri Mozaik Haber İmtiyaz Sahibi Adnan Yıldırım’a, Silivri TV ekibine ve dernek üyelerimiz ile birlikte yönetim kurulu ekibimize emeklerinden, katılımlarından dolayı çok teşekkür ederiz.’’  İfadelerine yer verdi.