25. Uluslararası İstanbul Kukla Festivali Başlıyor

0
130

Bu yıl 25’inci kez düzenlenecek olan Uluslararası İstanbul Kukla Festivali, 25 Ekim–5 Kasım tarihleri arasında perdelerini açacak. Sanat yönetmenliğini Cengiz Özek’in üstlendiği festivalde, 8 ülkeden 10 oyun izleyiciyle buluşacak.

Festivalde bu yıl; Çekya’dan Alfa Thatre’ın sergileyeceği ‘Bay Kaspar ve Tuhaf Ailesi’, İtalya’dan Compagnia Follemente’nin ‘Erkekler Tülleri Sever’ ve yine İtalya’dan Compagnia Walter Broggini’nin ‘Solo’ adlı oyunlarıyla Macaristan’dan MarkusZinhaz Puppet Thetare’ın sergileyeceği ‘Uçuşun Tarihi’, Slovenyalı topluluk Nebo Theatre’ın sergileyeceği ‘Oda’, Meksikalı kukla sanatçısı Diego Ugalde’nin sergileyeceği ‘Buffalo’ ve ‘Neşeli Kuklalar’, Özbekistan’ın Karakalpakistan Özerk Cumhuriyeti’nden gelecek olan Karakalpakistan Devlet Kukla Tiyatrosu’nun sergileyeceği ‘Sarayda Sihir’ oyunları izleyicilerle buluşacak.

Festivalde Türkiye’den ise Çağrı Yılmaz’ın sergileyeceği ‘Döngü: Patikalar’, Tiyatro Gülgeç’in biri yetişkinlere (Öfkenin Yakın Geçmişi), diğeri çocuklara yönelik (Turunç’un Bahçesi) iki oyunu ve İBB Şehir Tiyatroları’nın sergileyeceği kara tiyatro türündeki ‘Benim Küçük Yıldızım’ izleyicilerle bulaşacak.