Kale Kayış Emekçilerinden Siyasilere Tepki

0
1628

Silivri’de faaliyet gösteren kayış fabrikası Kale Conveyor emekçileri direnişlerinin 20. gününü geride bıraktı.

Silivri’de kayış üretimi yapan Kale Conveyor (Kale Kayış) firması emekçileri direnişlerine devam ediyor. Petrol-İş sendikasına üye olduklarından dolayı işten atılan, mobing uygulanan, maaş alamayan ve insanlık dışı koşullarda çalışan Kale Kayış emekçileri geçtiğimiz günlerde üretimi durdurarak protesto kararı almışlardı.

Siyasi Partiler Bizi Yalnız Bırakıyor!

Kale Kayış emekçilerinin özellikle üzerinde durduğu konu ise siyasi partilerin temsilcilerinin kendilerini ziyaret etmemeleri oldu. Emekçiler, siyasi parti belediye Başkan adaylarının yanı sıra Belediye meclis üyesi adaylarınında kendilerini ziyaret etmediklerini, köylerdeki seçim çalışmalarına seçim araçları ile giderken direniş noktasının önünde şerit değiştirerek geçtiklerini söylediler.

Aynı zamanda tüm parti liderlerine haber gönderdiklerini belirten Kale Kayış emekçileri, seçim süreci boyunca oy kaybından dolayı kendilerine destek veremeyeceklerini söylediklerini belirttiler.

Haklarını ve işlerini geri alana dek mücadelelerini sürdüreceklerini belirten Kale Kayış işçileri, hiç bir şekilde geri adım atmayacaklarını, aksine desteğin her geçen gün arttığını belirttiler. Bunun yanı sıra mahalle halkından da destek gördüklerini belirten emekçiler, mahalle kadınlarının kendilerine yiyecek ve gıda desteği sağladıklarını söylediler.

Diğer fabrika patronlarının da bu eylemden çekindiklerini ifade eden emekçiler, Kale Kayış firmasından atılan ve ya direnişte olanlardan kendi fabrikalarına işçi alımı yapılmaması için İnsan Kaynakları departmanlarına talimat verdiklerini belirttiler.

Silivri’deki tüm fabrika işçileri ve tüm emekçilerin bunları göz önünde bulunarak haklarını aramaya ve destek olmaya çağırdıklarını belirten Kale Kayış emekçileri, bu süreçte tüm işçilerden ve halktan destek bekliyor.

Silivri TV