40 Yaşından Sonra Sağlıklı Yaşlanmayı Desteklemenin 6 Yolu

0
66

Uygulamamda, çoğunlukla 40 yaş ve üstü ve gebe kalmaya çalışan kadınlarla çalışıyorum. Birlikte yaptığımız bazı şeyler son derece kişiselleştirilmiş. Ancak 40 yaşında yumurtalıklarımızın sağlığına fayda sağlamak için yapabileceğimiz en etkili değişiklikler, sağlıklı yaşlanmaya fayda sağlayan aynı yaşam tarzı değişiklikleridir.

Vücudumuz dirençlidir, bu nedenle yeni, etkili rutinlere başlamak için asla çok geç (veya çok erken) değildir. Bunlar, sağlıklı bir yaşlanma sürecini desteklemeye yardımcı olmak için hastalarımla konuştuğum en önemli altı şey.

1. HÜCRELERINIZI BESLEYIN

Yaşlanma hücrede başlar. Hücrelerinizi beslediğinizde, daha verimli çalışabilirler, bu da yaşlandıkça tüm vücudunuzun sağlığını destekler. Hücrelerinizin iyi çalışmasının temel bileşenlerinden biri nikotinamid adenin dinükleotididir (NAD +). Hücrelerimize enerji veren ve sağlıklı yaşlanma ve uzun ömürlülüğün iki temel bileşeni olan DNA’yı onarmaya yardımcı olan hayati bir koenzimdir. Dengeli bir diyet yemek ve NAD + ‘yı artırmanın en etkili ve çalışılmış yollarından biri olan nikotinamid ribozid (NR) ile takviye etmek yardımcı olur. Tru Niagen, bilimsel titizliği ve güvenliği göz önüne alındığında benim NR takviyemdir ve sağlıklı yaşlanmayı ve yumurtalık hücre sağlığını desteklemek için hastalarımla birlikte kullandığım en önemli araçlardan biridir.

2. İYI UYUYUN

Yaşlandıkça kaliteli uyku almak çok önemlidir – vücudumuz bu süre zarfında kendini onarır. Sağlıklı bir sirkadiyen ritme sahip olmanın genel hormon üretimini, zihinsel sağlığı ve sağlıklı yaşlanmayı desteklediğine dair kanıtlar var. 40’lı yaşlarındaki kadınların her gece yedi ila dokuz saat uyumasını öneririm. Hastalarım uyumakta güçlük çekiyorsa, bazıları melatonin almaktan fayda görür – gecede bir ila üç miligram arasında.

3. VÜCUDUNUZU HAREKET ETTIRIN

Aerobik aktivite, kuvvet antrenmanı, denge ve esneklik dahil olmak üzere dengeli bir egzersiz programı sağlıklı yaşlanmaya katkıda bulunur. Fiziksel olarak düşmeleri önlemeye ve ağrıyı azaltmaya yardımcı olur ve yaşlandıkça genel sağlığa fizyolojik olarak fayda sağlar. Gebe kalmaya çalışıyorsanız, yumurta (ve sperm) sayınızı artırmanıza da yardımcı olur. Düzenli fiziksel aktivite, vücudunuzun hamileliğin ve doğum sonrası iyileşmenin ekstra biyolojik taleplerine dayanmasına yardımcı olabilir. Hastalarımı yüksek tansiyon ve gestasyonel diyabet gibi gebelik komplikasyonları riskini azaltmak için gebe kalmadan önce mümkün olduğunca formda olmaya teşvik ediyorum.

4. SAĞLIKLI İLIŞKILER SÜRDÜRÜN

Araştırmalar, sağlıklı ilişkilere ve sosyal bağlantılara sahip olmanın yaşlandıkça zihinsel ve fiziksel sağlığımızı etkilediğini, potansiyel olarak genel sağlığımızı ve uzun ömürlülüğümüzü iyileştirdiğini gösteriyor. Gebe kalma söz konusu olduğunda, çiftlerin güçlü bir ortaklığa ve genişletilmiş bir destek sistemine sahip olduklarında, doğurganlık sürecinden geçerken gerginliği azaltmaya yardımcı olduğunu gördüm. İletişim anahtardır – nasıl hissettiğinizi, karşılaştığınız duygusal zorlukları ve gelecekle ilgili beklentilerinizi ifade etmek, çiftlerin bebek sahibi olma yolculuğunun tadını çıkarmasına yardımcı olur.

5. ALKOL VE NIKOTINDEN KAÇININ

Alkol ve nikotin yaşlanma sürecini hızlandırabilir, potansiyel olarak (erken) telomerleri (kromozomlarımızın sonunda yaşlanmaya bağlı tekrarlayan DNA dizisi) kısaltabilir ve tüm hücrelerimizde ne kadar hızlı yaşlandığımızı etkiler.

6. PROFESYONEL DESTEK ALIN

Sağlığınızın durumunu bilmek, somut terapötik ve tanısal testlerle (tahmin etmek yerine), sağlık sorunlarını çok ileri gitmeden önce önleyici olarak ele alabilir. Bazen gebe kalmakta güçlük çeken hastaları görüyorum ve gebe kalmakta zorlanmalarının nedenlerini bilmeden kendi başlarına denemeye devam etmenin en iyisi olduğunu düşünüyorum. Kısırlık ve diğer sağlık sorunları için her zaman bir açıklama vardır. Sağlığınız için mümkün olan en kısa sürede destek almak, istediğiniz sağlıklı yaşlanma sonuçlarını alma şansınızı artırır.

Kaynak: 40 Yaş Sonrası Sağlıklı Yaşlanmayı Desteklemenin 6 Yolu | Goop