Medya Sanatı Yarışması’nın Ön Eleme Sonuçları Açıklandı

0
72

Gençlere Alan Açık: Medya Sanatı Yarışması’nın ön elemeleri tamamlandı. 27 Mart-3 Mayıs 2024 tarihlerinde Taksim Sanat’ta sergilenecek 22 eser belli oldu.

İBB Kültür AŞ’nin genç sanatçılara kendilerini ifade edebilecekleri alan yaratma hedefiyle başlattığı yarışmaların ikincisi olan Gençlere Alan Açık: Medya Sanatı Yarışması’nda dereceye giren ilk 22 isim belli oldu.

Proje sahipliğini Banu Seyhan’ın yaptığı ve TUCE Investment Project İstanbul desteğiyle düzenlenen yarışmada tasarımcıların geleceğin öncü bakış açılarıyla oluşturdukları medya sanatını en iyi yansıtan eserler belirlendi.

Taksim Sanat’ta eserleri sergilenecek 22 isim:

Ada Ekşiler
Ahmet Musa Ateş
Aslı Akalın
Ata Kurtuluş
Berkay Ünal
Deniz Zaide Korkmaz
Derinsu Alicikoğlu
Doğukan Tufan
Ece Tunca
Eren Erkan
Gökay Berk Şahin
İmelda Kuyumcu – Gözde Betülay Yorulmaz
Kerem Özkan
Melisa Arin Bodur-Didem Altmışdört
Muhammed Musa Alpar
Neslihan Aytar
Semih Kambur
Sıla Sevcan Örün
Sude Uluç
Uğur Yücel
Umut Müezzinoğlu-Serra Utkum
Yunus Alperen Başak

Taksim Sanat’ta gerçekleşecek sergiyle eş zamanlı olarak Radar İstanbul mobil uygulama üzerinden halk oylaması başlayacak. ergiyle eş zamanlı olarak TaksiDerya Yücel, Ecem Dilan Köse, Lalin Akalan, Mehmet Ünal, Murat Abbas, Cansu Ergin, Ouchhh ve Selçuk Artut’tan oluşan Seçici Kurul, oylarıyla 1’inci, 2’nci ve 3’üncüyü belirleyecek. Yarışmada Birinciye 75.000 TL, İkinciye 50.000 TL, Üçüncüye 25.000 TL ve Halk Ödülü 25.000 TL verilecek.

  • İlk üç kişi ve halk oylaması birincisi ödül töreninde açıklanacaktır.