İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya Silivri Hükümet Konağı Açılışına Katıldı

0
99

İçişleri Bakanımız Sayın Ali Yerlikaya, yapımına 2022 yılında başlanan Silivri Hükümet Konağı açılışına katıldı. Açılışta İçişleri Bakanımız Sayın Ali Yerlikaya’ya, TBMM Başkanvekili Celal Adan, İstanbul Valisi Davut Gül ve Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz da eşlik etti.

Silivri Hükümet Konağının açılışında konuşan İçişleri Bakanımız Sayın Ali Yerlikaya, Silivri Hükümet Konağında Kaymakamlıkla birlikte; Nüfus Müdürlüğü, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı, Milli Emlak Müdürlüğü, Tapu Müdürlüğü, Milli Eğitim Müdürlüğü ve Sosyal Hizmetler Müdürlüğünün vatandaşlara hizmet vereceğini duyurdu.

“Seçimin Huzur ve Güven Ortamında Yapılması İçin Çalışıyoruz”

İçişleri Bakanımız Sayın Ali Yerlikaya, Silivri Belediye Başkanı ve adayı Volkan Yılmaz’ın çok başarılı çalışmalar yaptığını söyleyerek bu çalışmalara İstanbul valisi olduğu dönemde de şahit olduğunu belirtti. İçişleri Bakanımız Sayın Ali Yerlikaya, belediyenin emanet edileceği kişinin kuşatıcı, kucaklayıcı olması gerektiğinin altını çizdi.

Seçimin huzur ve güven ortamında yapılması için gece gündüz çalıştıklarını, seçim öncesi, seçim günü ve seçim sonrasında görevlerinin olduğunu anımsatan İçişleri Bakanımız Sayın Ali Yerlikaya konuşmasını şu şekilde sürdürdü:

“Terör Örgütlerinin Nefeslerini Kesiyoruz”

“Türkiye’nin huzuru diyoruz. İçişleri Bakanlığının görevini bir kelimeyle anlat, hakkıyla da anlatmış olsun o kelime diye sorarsanız, huzur, huzur, huzur. Gece gündüz demeden 600 bin mesai arkadaşımızla beraber hain bölücü terör örgütü, FETÖ, DEAŞ, DHKP-C aklınıza ne gelirse ülkemizin birliği beraberliği, kardeşliğine kim kastediyorsa onların karşısında dimdik, cesur, cesaretli duruyoruz ve onların da Allah’ın izniyle nefeslerini kesip götürüp adalete teslim ediyoruz.”

Hayatın içinden olan asayiş olaylarının azaltılması için her gün yarış içerisinde çalıştıklarını söyleyen İçişleri Bakanımız Sayın Ali Yerlikaya, “1 Ocak 2023 ile 15 Mart’ını, yani bu yılın aynı zaman dilimini 2023’ün ilk 75 günü ile 2024’ünü kıyasladığımızda Türkiye genelindeki hırsızlık ortalaması bir önceki yılda günlük Türkiye ortalaması evden hırsızlık 162. Şimdi 98. Yeterli mi? Biz diyoruz ki olmasın. Olmaması lazım.” dedi.

“Bizim İdeallerimiz Var, İnancımız Var”

Cumhur İttifakının parlamentoda büyük bir sandalye gücü olduğunu vurgulayan İçişleri Bakanımız Sayın Ali Yerlikaya, “Bizim ittifakımız hesabi değil, hasbi, hasbi bir ortaklık. Devleti, milleti, medeniyet değerlerimiz, geçmişimiz, bugünümüz ve geleceğimizle ilgili bizim idealimiz var, inancımız var. Sanal devriyelerimiz ışığı sönmeden devamlı sanal ortama bakıyor ve orada suçlu kim varsa onları yakalayıp adalete teslim etmek ve önlemekle de ilgili Allah’ın izniyle de işlerini gayet düzgün bir şekilde yapıyorlar. Ama biz hiçbir zaman bugün ile ilgili gelmiş olduğumuz makamlarla övünmüyoruz daha iyi olacağız diyoruz ” şeklinde konuştu.

Açılışın ardından programına Silivri Uğur Mumcu Meydanı’nda esnaf ziyaretleriyle devam eden İçişleri Bakanımız Sayın Ali Yerlikaya, vatandaşlarla da sohbet edip fotoğraf çektirdi.