İBB’nin Yardım Tırları Gazze’ye Ulaştırılmak Üzere Yola Çıktı

0
31

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, İBB’nin Gazze’ye ulaştırılmak üzere yola çıkardığı, içleri yardım malzemesi dolu 5 TIR’ı, annesi, ablası ve kardeşiyle Türkiye’de yaşayan, babası savaş nedeniyle Gazze’de mahsur kalmış Filistinli öğrenci Yusuf Bereket ile birlikte uğurladı.

 İsrail’in, Güney Afrika’nın şikayetiyle, Uluslararası Adalet Divanı’nda soykırım suçlamasıyla yargılanacağını aktaran İmamoğlu, iktidarım bu konudaki politikasını eleştirdi. “Aylardır Filistin’de mazlumlar inim inim inlerken ticareti durduramayanlar, gemilerini limanlara çekemeyenler, kalkıp utanmadan, sıkılmadan Gazze edebiyatı yaparak, İstanbul seçimine malzeme yapmaya kalkıyorlar” diyen İmamoğlu, “Biraz samimi olsaydınız, Güney Afrika hükümetinin gösterdiği dirayeti gösterirdiniz. Gazze’ye el uzatmak için, İBB’yi kazanmayı beklemezsiniz.

Böyle bir haddiniz de yok. İşinizi yapın, görevinizi yapın. Türkiye Cumhuriyeti gibi, dev bir ülkeyi yönetiyorsunuz. Bölgenin devi, bölgenin lideri, bölgeye abilik, bölgeye barış, bölgeye huzur getirmesi gereken bir ülkeden bahsediyoruz. Bir dakika bile bekleyemezsiniz, beklemeyin. Hemen el uzatın Gazze’ye. Biz de sizleri takdir edelim. ‘Hükümetimiz, devletimiz gereğini yapmıştır’ diyelim. Onun için diyorum burada, işe önce ticareti durdurarak başlayın” ifadelerini kullandı