İBB’de E-Dilekçe Dönemi

0
95

İBB, İstanbulluların hayatını kolaylaştıracak e-dilekçe uygulamasını hayata geçirdi. Hizmetle birlikte dilekçe göndermek isteyenlerin İBB’ye şahsen gelmesine gerek kalmayacak. Elektronik imza aracılığıyla bulundukları yerden dilekçeler İBB’ye iletilebilecek.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) İstanbullular için hizmet daha başlattı. İBB Yazı İşleri Şube Müdürlüğü ve İBB Bilgi İşlem Şube Müdürlüğü işbirliği ile E-Dilekçe Projesi hayata geçti. Proje ile İBB’ye dilekçeler artık elektronik ortamda da gönderilebilecek. İBB’ye şahsen gitmeye gerek kalmayacak. Ayrıca dilekçe sahipleri, belge süreçlerini yine elektronik ortamda takip edebilecek.

KOLAY BAŞVURU İMKANI

İBB’ye  dilekçe göndermek isteyen vatandaş, avukat, şirket, dernek ve sivil toplum kuruluşları elektronik imza aracılığıyla bulunduğu yerden edilekce.ibb.gov.tr dilekçelerini iletebilecekler. Aynı zamanda ibb.istanbul   sitesinde yer alan E-Belediye Hizmetleri alanındaki bağlantı ile de elektronik ortamda dilekçe başvurusunda bulunabilecekler. E-Dilekçe form modülü üzerinde bulunan hazır dilekçe formatı üzerinden başvurular kolayca tamamlanabilecek.

SÜREÇ TAKİP EDİLEBİLECEK

E-Dilekçeler Yazı İşleri Müdürlüğü tarafından kayda alınacak ve ilgili birime havalesi gerçekleştirilecek. Kaydedilen E-Dilekçe Başvuru sonrası, başvuru sahibine SMS ile evrak takip numarası gönderilecek ve İstanbul Senin uygulamasından veya evraktakibi.ibb.istanbul  linki üzerinden takibi sağlanabilecek.