Silivri Demokrasi Platformu: Tüm Halkımızı Aramızda Olmaya Davet Ediyoruz

0
173

Silivri Demokrasi Platformundan basın bildirisi.

Silivri Demokrasi Platformunun basın bildirisinde şu ifadelere yer verildi.

 “Hukukun Üstünlüğü ve Adalet” savunuculuğu temelinde bir dizi etkinliklerimizden birincisini 1 Şubat 2024 te gerçekleştirdiğimiz basın açıklamasının ikinci adım olan  “Panel” de birlikte omuz omuza olmak, tüm hak savunucularına güç katacaktır. 

Uzun zamandan beri ülkemizdeki hukuk ve yargı sistemindeki siyasallaşma taraf olsun olmasın herkesin Anayasal güvencesi ciddi tehdit altındadır. “Hukuk Önünde Herkes Eşittir.” Temel ilkesi yerine tek adam rejiminin ideolojik tercih ve lütfuyla, kanunlar beğendiğinize uygulanır, beğenmediğinize uygulanmaz gibi çağdaş dünyanın dışına çıkan bir tertiple karşı karşıyayız.

Yüksek yargıdaki bu kanunsuzluk hali, varlığını ve gücünü anayasa dan alan devletin bütün kurumlarını işlevini kaybetme riskiyle karşı karşıya getirmiştir. Hangi siyasi tercih içinde olursak olalım hukukun üstünlüğü ve  temel insan hakkından aşınma, ortak vatan içinde can, mal, sosyal güvenlik, adil yargılanma ve hak arama, ticaret yapma, konut dokunulmazlığı, mülkiyet, güvenli alışveriş, seyahat güvencesi, düşünce ve vicdan özgürlüğü, düşünceyi açıklama, haber alma hakkı, örgütlenme hakkı, güvenilir gıda beslenme hakkı, eğitim ve sağlık hakları, kişi dokunulmazlığı, evlenme ve boşanma, aile ve gelecek kurma gibi tüm ortak haklarınızın güvencesi  risk altındadır.

Anayasanın 153. ve 90. Maddelerinin uygulanmasındaki zorunluluk AYM ve AİHM kararlarında yargının demediğini, siyasetin “terörist” yaftasıyla uygulamamak doğrudan bir anayasa darbesidir.

Ayrıca anayasanın 56. Maddesinde “Herkes sağlıklı ve dengeli bir çevrede yaşama hakkına sahiptir. Çevreyi geliştirmek, çevre sağlığını korumak ve çevre kirlenmesini önlemek Devletin ve vatandaşların ödevidir. “ emrine rağmen başta dünyanın bir çok yerinde yasaklanmış zehirli madenciliğin, vatan topraklarını altın için zehirleyen emperyalist şirketler ve onların yerli işbirlikçilerini  koruyan, kollayan siyasetin anayasa ihlalleri her gün yeni bir felaketin yaşanmasına neden olmaktadır.

Bu nedenle ana fikrini paylaştığımız “Hukukun ÜSTÜNLÜĞÜ ve Adalet” savunuculuğu temelinde bir dizi etkinliklerimizden birincisini 1 Şubat 2024 te gerçekleştirdiğimiz basın açıklamasının ikinci adım olan  “Panel”de birlikte omuz omuza olmak, tüm hak savunucularına güç katacaktır.  Siz ve dostlarınızı, tüm halkımızı aramızda olmaya davet ediyoruz.  Saygılarımızla.

SİLİVRİ DEMOKRASİ PLATFORMU