Çip Seviyesi Yüksek Teknoloji Üretildi

0
121

ASELSAN Genel müdürü olarak bilinen Ahmet Akyol yeni açıklamalarda bulundu. Çip seviyesi yüksek olan teknolojilerin üretilmeyi başarıldığı paylaşıldı.

ASELSAN’ın savunma sanayi içerisinde en kapsamlı kuruluş olduğu paylaşıldı. Akyol, dünyada hava savunma firmalarının sıralanmasında bir listenin yayınlandığı ve Türkiye’nin en büyük kuruluş olarak burada 47. savunma şirketi şeklinde ASELSAN’ı öne çıkardığı belirtildi. 47’den yukarıya doğru tırman olacağının garantisi verildi.

Metro hatlarının sinyalizasyonu gerçekleştirildi

Akyol, ASELSAN’ın kurulmuş olduğu günden bu yana olacak şekilde bugün 86 ülkeye ihracat gerçekleştirildiğini belirtti. Güney Afrika’dan Avrupa’ya kadar dünyanın her bir noktasına ulaşan ve üretim ve tasarım kapsam içerisinde uluslar üstü bir şirket konumuna gelen ASELSAN için açıklamalar yapıldı.

Dokuz AR-GE merkezinin bulunduğu belirtilerek bu merkezlerin artarak büyüyeceği paylaşıldı. Her yıl öz kaynakların minimum yüzde ellisinin AR-GE ayrıldığının altı çizildi. Türkiye’nin bu listesinde 47. sırada olunduğunu paylaşan Akyol, özellikle savunma sistemleri üzerinde geliştirilen temel işlerden birisinin elektronik optik sistemler olduğunu belirtti. Dünyadaki en iyi elektro optik sistemlerine sahip olunduğu belirtildi. Türkiye’nin yeni açılmış olan metro hatları üzerindeki optik sistemlerin ASELSAN olarak gerçekleştirildiği belirtili.

5 milyar $’a yakın yeni işe imza atıldı

Kaynak: ASELSAN Genel müdürü paylaştı! Çip seviyesi yüksek teknoloji üretildi! (paradurumu.com)