Google Yapay Zeka Sohbet Robotunda Ücretli Abonelik Dönemi Başladı

0
91

Google tarafından yapılan açıklamada, dünya genelinde birçok kullanıcının geçtiğimiz yıl piyasaya sürülen Bard’ı iş görüşmelerine hazırlanmak, kod hatalarını gidermek, yeni iş fikirleri üretmek veya görüntüler oluşturmak için aktif bir şekilde kullandığı vurgulandı.

Açıklamada, Bard’ın artık “Gemini” olarak adlandırılacağı belirtilerek, Gemini ile şu anda “Pro 1.0” modeliyle 230’dan fazla ülke ve bölgede 40’tan fazla dilde sohbet edilebileceği ifade edildi.

Google AI’nın özelliklerini kullanarak kolayca ortak çalışma yapmayı sağlamak amacıyla “Gemini Advanced” adlı bir mobil uygulamanın kullanıma sunulduğu belirtildi. Ayrıca, Gemini Advanced’in, şirketin en yeni yapay zeka modeli olan Ultra 1.0’a erişimi sağlayan yeni bir deneyim sunduğu ifade edildi.

Daha fazla dil seçeneği gelecek

Açıklamada, Ultra 1.0 modeli ile Gemini Advanced’in karmaşık görevlerde daha yetenekli olduğu, uzun ve detaylı konuşmalara imkan tanıdığı bilgisi verilerek, Gemini Advanced’in şu anda 150’den fazla ülkede İngilizce olarak kullanılabildiği ve zaman içinde daha fazla dile genişletileceği açıklandı.

Fiyatı ne kadar oldu?

Gemini Advanced’in, yeni “Google One AI Premium” planının bir parçası olarak aylık 19,99 dolar karşılığında kullanılabileceği ve 2 aylık ücretsiz deneme süresi sunulacağı belirtildi. Bu planın, Google AI’nın en son gelişmelerinin yanı sıra mevcut Google One Premium planının tüm avantajlarını içerdiği ifade edilerek, AI Premium abonelerinin yakında Gemini’yi Gmail, Dokümanlar, Slaytlar, E-Tablolar gibi Google hizmetlerinde de kullanabileceği bilgisi verildi.

Ayrıca, açıklamada Android ve iOS platformlarındaki Google uygulamasında yeni bir uygulama ile Gemini ve Gemini Advanced için mobil deneyimin artırılacağı belirtilerek, telefon üzerinden çeşitli işlemlerin kolayca yapılabileceği vurgulandı.

Kaynak: Google, yapay zeka sohbet robotunda ücretli abonelik dönemi (paradurumu.com)