Esen: Hala Laik Cumhuriyetle, Atatürk ve Devrimleriyle Hesaplaşmanın Peşindeler

0
835

Cumhuriyet Halk Partisi Silivri İlçe Başkanı Berker Esen 12 Eylül askeri darbesinin 40. yılı hakkında bir mesaj yayınladı.

Tarihimizin kara lekesi olan 12 Eylül askeri darbesinin yıl dönümünde hala laik cumhuriyetle, Atatürk ve devrimleriyle hesaplaşmanın peşindeler. Baroları bölmeye çalışarak hukuka darbe yapanlar, basın emekçilerini, konuşanları, ses çıkaranları, itiraz edenleri tutuklayarak 12 Eylül zihniyetini kendilerine miras edindiklerini her hamleleri ile belli ediyorlar. Ne 12 Eylül, ne 15 Temmuz ne de 20 Temmuz!

CHP için 27 Mayıs neyse 12 Mart, 12 Eylül, 28 Şubat, 27 Nisan, 15 Temmuz ve 20 Temmuz aynıdır. Parlamenter demokratik sisteme yönelik meşru olmayan her türlü müdahale Cumhuriyet Halk Partisi için gayri meşrudur. Demokrasiye yönelik müdahale ister postalla ister parlamentodaki parmak çoğunluğuyla, tank paletleriyle, elektronik yollarla, TSK içine sızan teröristlerle yapılsın aynıdır. Askeri ve sivil darbe heveslileri şunu iyi bilsinler ki Cumhuriyet Halk Partisi olarak demokratik hukuk devleti mücadelemiz, Hak Hukuk Adalet mücadelemiz asla bitmeyecektir!