Silivri Belediye Başkanı Bora Balcıoğlu, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla ilçede düzenlenecek uluslararası etkinliklere ilişkin açıklamalarda bulundu. Balcıoğlu, bayramı Silivri’de büyük bir coşku ve geniş katılımla kutlamaya hazırlandıklarını belirtti.
Başkan Balcıoğlu, Arnavutluk, Bulgaristan, Hırvatistan, Kosova, Kuzey Makedonya, Meksika, Moldova, Romanya, Sırbistan ve Türkiye’den gelen toplam 19 ekibin Silivri’de ağırlanacağını ifade ederek, “Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün çocuklara armağan ettiği bu anlamlı bayramı yalnızca milletçe değil; dostluk, kardeşlik ve kültürel paylaşım ruhuyla uluslararası bir buluşmaya dönüştürmenin mutluluğunu yaşıyoruz” dedi.
Kutlama programına ilişkin de bilgi veren Balcıoğlu, 23 Nisan günü saat 13.00’te Silivri Belediyesi önünden kortej yürüyüşü düzenleneceğini, ardından Silivri Sahili Atatürk Meydanı’nda farklı kültürlerin renklerini yansıtan dans gösterilerinin gerçekleştirileceğini söyledi.
Çocukların neşesinin ve uluslararası katılımın etkinliğe ayrı bir değer kattığını vurgulayan Balcıoğlu, “Çocuklarımızın neşesiyle büyüyen, farklı ülkelerden gelen misafir ekiplerimizin katkısıyla zenginleşen bu buluşmada; 23 Nisan’ın birleştirici, evrensel ve umut dolu ruhunu Silivri’den hep birlikte yükselteceğiz” ifadelerini kullandı.













































