Gençlere Alan Açık: Medya Sanatı Yarışması’nda Halk Oylaması Başladı

0
71

Türkiye’nin dört bir yanından başvuruların alındığı Gençlere Alan Açık yarışmalarının ikincisi olan Medya Sanatı Yarışması’nda dereceye giren 22 eser, Taksim Sanat’ta sergilenmeye başladı. Sergiyle eş zamanlı olarak, Halk Ödülü’nün sahibini belirlemek üzere Radar İstanbul mobil uygulama üzerinden halk oylaması başladı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür AŞ, Cumhuriyetimizin 100. yılına yakışır şekilde, genç sanatçıları kendilerini özgür hissettikleri bir ortamda sanat pratiklerini ve hikâyelerini anlatmaları için teşvik etmeyi amaçlayan Gençlere Alan Açık: Medya Sanatı Yarışması’nı Ocak 2024’te başlatmıştı. Projenin direktörlüğünü Banu Seyhan yaparken, TUCE Investment Project İstanbul desteğiyle düzenlendi. Yarışmanın ön eleme sürecinde, Derya Yücel, Ecem Dilan Köse, Lalin Akalan, Mehmet Ünal, Murat Abbas, Cansu Ergin, Ouchhh ve Selçuk Artut’tan oluşan Seçici Kurul, medya sanatını en iyi yansıtan eserleri belirledi.

Halk oylaması Radar İstanbul mobil uygulamasında başladı

Taksim Sanat’ta sergilenmeye başlayan 22 eser, aynı zamanda Radar İstanbul mobil uygulaması üzerinden de oylamaya sunuldu. Oylama sonucunda, Halk Ödülü’nün sahibi belirlenecek. Seçici Kurul, oylarıyla 1’inci, 2’nci ve 3’üncüyü belirleyecek. Yarışmada Birinciye 75.000 TL, İkinciye 50.000 TL, Üçüncüye 25.000 TL ve Halk Ödülü olarak 25.000 TL verilecek.

Favori eserinizi seçmek için Radar İstanbul mobil uygulamasını ücretsiz olarak indirip halk oylamasına katılabilirsiniz.

27 Mart-3 Mayıs tarihleri arasında Taksim Sanat’ta ziyarete açık olacak sergi sonrasında gerçekleştirilecek ödül töreninde, Seçici Kurul tarafından belirlenen birinci, ikinci, üçüncü ve halk oylaması kazananı kamuoyu ile paylaşılacak.

Oylamaya buradan katılabilirsiniz.