Zaferin Rengi Filminin Galası Yapıldı

0
120

Fenerbahçemizin en önemli futbol başarılarından biri olan ve milli zafer etkisi yaratan General Harington Kupası’nın şanlı hikâyesinin anlatıldığı “Zaferin Rengi” filminin galası yapıldı.
 
Türk spor tarihine damgasını vurmuş, General Harington Kupası’nın şanlı hikâyesiyle taçlanan; 1918-1923 yılları arasında yaşanmış gerçek olaylardan hareketle Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde Anadolu’da başlatılan milli mücadelenin, işgal altındaki İstanbul’da büyümesini ve futbol zaferleriyle kenetlenip, moral bulan Türk halkının bağımsızlık için direnişini konu alan Zaferin Rengi filminin galası Atatürk Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi.
 
Galaya Başkanımız Ali Y. Koç, Yönetim Kurulu Üyelerimiz, eski yönetici ve sporcularımız, Yüksek Divan Kurulu ve Kongre Üyelerimiz, teknik heyetlerimiz, sporcularımız ve ailelerinin yanı sıra İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, İstanbul Vali Yardımcısı Ünal Kılıçarslan, iş, sanat ve sinema dünyasından çok sayıda isim katıldı.
 
Atatürk Kültür Merkezi’nin girişine, General Harington Kupası’nın yanı sıra dönemi yansıtan çeşitli materyaller konulurken, galaya davetli olan spor, sanat ve sinema dünyasının ünlü isimleri objektiflere poz verdi.
 
Galada, filmin yönetmeni ve yapımcısı Abdullah Oğuz ve oyuncular da basın mensupları ile bir araya geldi ve filmle ilgili soruları yanıtladı.
 
Zaferin Rengi filmi izlenmeden önce salonda çalan Fenerbahçe marşının ardından yönetmen Abdullah Oğuz ve oyuncu Nejat İşler sahneye çıktı. Nejat İşler o dönem kulübümüzün başkanı olan Sabri Toprak’ın Malta’ya sürgün edilmeden önce sporcularımıza bıraktığı mektubu okudu.