Eften Püften Meclis Önergeleri… I Oğuz Kağan Güçlü Yazdı

0
134

Soma da 301 madencinin hayatını kaybettiği faciadan hemen önce verilen maden kazaları araştırılsın önergesi AKP’li vekillerin oylarıyla reddedildi.

15 Temmuz darbesinin siyasi ayağının ortaya çıkarılması için verilen önerge AKP’li vekillerin oylarıyla reddedildi.

ASELSAN mühendislerinin şüpheli ölümlerinin araştırılması için komisyon kurulması önergesi AKP’li vekillerin oylarıyla reddedildi.

Bir dönem herkesin diline pelesenk olan faiz lobisinin araştırılması için verilen önerge AKP’li vekillerin oylarıyla reddedildi.

Muhalefetin iki defa Meclis’e sunduğu Man Adaları Belgeleri Araştırılsın önergesi AKP’li vekillerin oylarıyla reddedildi.

Paralel yapı araştırılsın önergesi AKP milletvekillerinin oylarıyla reddedildi.

IŞİD’in Türkiye’deki faaliyetlerinin araştırılması önergesi AKP’li vekillerin oylarıyla reddedildi.

Başbakan Binali Yıldırım’ın iki oğlunun da bulunduğu Off Shore şirket sahiplerini ifşa eden Paradise Papers belgelerinin araştırılmasına ilişkin verdiği önerge, AKP oylarıyla reddedildi.

Karaman da Ensar Vakfına bağlı evlerde gerçekleşen 45 çocuğa tecavüz skandalının ardından MHP’nin Çocuklara cinsel istismar araştırılsın önerisi AKP oylarıyla reddedildi.

17-25 Aralık darbe mi? araştırılsın’ önerisi, AKP oylarıyla reddedildi.

İYİ Parti’nin Tekirdağ’ın Çorlu ilçesinde 24 kişinin yaşamını yitirdiği tren kazasıyla ilgili verdiği araştırma önergesi, 24 Temmuz’da TBMM’nin gündemine girdi.

Önerge, AKP ve MHP milletvekillerinin oylarıyla reddedildi.

Muhalefet reklam panoları ve tabelalarda Türkçe kullanılmasının zorunlu olmasını önerdi, AKP ve MHP’nin oylarıyla reddedildi… yerli ve millilik tavan yaptı…

Türk Telekom özelleştirmesinde devletin uğradığı zararların araştırılmasını önerdi, AKP ve MHP’nin oylarıyla reddedildi.

 Muhalefet 5’li çete olarak bilinen sermaye gruplarına verilen ihalelerin araştırılmasını önerdi, AKP ve MHP’nin oylarıyla reddedildi.

 CHP’nin bakanların isimlerinin de geçtiği Antalya Serik ilçesinin AKP’li Serik Belediyesi’ndeki 500 bin liralık rüşvet iddiasının araştırılması için Meclise verdiği önerge AKP ve MHP’li vekillerin oylarıyla reddedildi. Peki, seçim öncesi Büyükçekmece belediyesi yolsuzluğu?

Muhalefet Suriyeli nüfusunun kontrol altına alınmasını önerdi, AKP ve MHP’nin oylarıyla reddedildi.

Son olarak ‘İsrail ile yapılan anlaşmalar feshedilsin’ önergesi AKP ve MHP milletvekillerinin oylarıyla reddedildi…  Filistinli kardeşlerimiz öyle mi…

Bir TV programında AKP milletvekili Şamil Tayyar’a  muhalefet partilerinin verdiği önergeler sorulduğunda  “eften püften”  laf olsun, torba dolsun sözüyle önergeleri tanımlamıştı…

Muhalefetin böyle saçma sapan sırf laf olsun torba dolsun diye verdiği önergeler den bazılarıdır bunlar… eften püften şeylerle meclisin değerli vaktini boşa harcamayın kardeşim… muhalefetseniz muhalefetliğinizi bilin…:)))

Ve komik olan şu… muhalefet hiç bir iş yapmıyor diyorlar… oysa ki yapması gereken iktidardır… sizi kontrol edecek olanda muhalefettir…

Herkese iyi geceler tatlı rüyalar…