Buckingham Sarayı, Kral III. Charles’a Kanser Teşhisi Konduğunu Söyledi

0
121

Buckingham Sarayı, Kral Charles’a bir tür kanser teşhisi konduğunu söyledi.

Prostat kanseri değil, ancak prostat büyümesi için yaptığı son tedavi sırasında keşfedildi.

Kanserin türü açıklanmadı, ancak Saray, Kral’ın Pazartesi günü “düzenli tedavilere” başladığını söyledi.

Saray, Kral’ın “muamelesi konusunda tamamen olumlu kaldığını” söylüyor. Halka açık angajmanlarını erteleyecek ve üst düzey kraliyet mensuplarının onun yerine geçmesi bekleniyor.

Saray, Kral’ın “mümkün olan en kısa sürede tam kamu görevine dönmeyi dört gözle beklediğini” söyledi.

Kanserin evresi veya prognozu hakkında daha fazla ayrıntı paylaşılmamaktadır.

Kral, her iki oğlunu da teşhisi hakkında kişisel olarak bilgilendirdi ve Prens William’ın babasıyla düzenli temas halinde olduğu söylendi.

Amerika Birleşik Devletleri’nde yaşayan Prens Harry, babasıyla konuştu ve önümüzdeki günlerde onu görmek için İngiltere’ye seyahat edecek.

75 yaşındaki Kral, Pazartesi sabahı Norfolk’taki Sandringham’dan Londra’ya döndü ve saray, ayakta tedavi görmeye başladığını söyledi.

Halka açık etkinliklerini duraklatacak olsa da, Kral, evrak işleri ve özel toplantılar da dahil olmak üzere devlet başkanı olarak anayasal rolüne devam edecek.

Devlet başkanının resmi görevleri yerine getiremediği durumlar için anayasal bir mekanizma vardır – bu durumda hükümdarın yerine “devlet danışmanları” atanabilir.

Şu anda buna Kraliçe Camilla, Prens William, Prenses Anne ve Prens Edward da dahil, Prens Harry ve Prens Andrew artık çalışmayan kraliyet üyeleri olarak çağrılmayacak.

Prens William, eşi Galler Prensesi Catherine’e “karın ameliyatından” kurtulurken yardım ederken geçici olarak halka açık görevlerden çekilmişti.

Ancak Pazartesi günü erken saatlerde, bu hafta içinde kamu görevlerine geri döneceği açıklandı.

Kaynak: King Charles III diagnosed with cancer, Buckingham Palace says – BBC News