Sercan Şipka’ya FARE Network Tarafından Londra Daveti

0
1822

Silivri Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü’nde Spor Eğitim Uzmanı Sercan Şipka, Dünya’da Uluslararası Irkçılığa ve her türlü ayrımcılığa karşı politikalar üreten Fare Network tarafından Londra’da yapılacak olan genel Kurul toplantısına davet edildi.

Nisan ayında İngiltere’nin Londra şehrinde düzenlenecek olan FARE Network genel kurul toplantısına davet edilen Şipka, dünya genelinde toplantıya davet edilen 20 delegeden biri oldu. Barcelona ve Manchester City gibi kulüplerin yetkilileriyle de görüşme şansına sahip olacak olan Şipka, projelerini bu alanlarda anlatabilme şansına sahip olacak.

Genel kurulda, yıl boyunca yapılacak projeler, fikir alışverişleri ve yeni yönetim seçiliyor. Bu toplantılara her yıl yeni delegeler dahil edilmektedir. Delegeler ise o yıl içinde kurum adına başarılı projeler üreten kişiler arasından seçilmektedir. Bu seçilen kişiler hem kurulda oy verme hakkına sahip oluyor hem de oturumlarda söz sahibi olarak gelecek yılın politikalarında belirleyici olma hakkına sahip oluyor.

PEKİ FARE NETWORK NEDİR, KİMDİR ?

Dünya futbolu ve tribünlerinde her türlü ayrımcılığa karşı proje ve çalışmalar gerçekleştiren FARE Network, ( Football Against Racism In Europe ) futbolun kapsayıcı gücü aracılığıyla tüm dünyada ayrımcılığı yenmeyi hedefliyor.

FARE Network aynı zamanda Futbolda ücret, ırkçılık, cinsiyetçilik, engellilere karşı ayrımcılık da dahil olmak üzere her türlü ayrımcılıkla mücadele ediyor.

FARE ağının gücü, taraftar grupları, STK’lar, amatör kulüpler ve taban grupları dahil olmak üzere, üyelerinin uzmanlıklarına katkıda bulunan ve futbolda ayrımcılığı geçmişte bırakma konusunda ortak bir çaba içinde hareket eden üyelerinin çeşitliliğinde yatıyor.

Organizasyon sadece 45’ten fazla Avrupa ülkesinde değil, aynı zamanda Amerika Birleşik Devletleri, Güney Afrika, St. Lucia ve Brezilya’daki aktivistlerle de çalışıyor.

Silivri adına da bir fırsat olan bu gelişme için Sercan Şipka’yı kutluyor, başarılarının devamını diliyoruz.

Silivri TV