İstanbul’da 2006 yılından bu yana kayıp olarak aranan emekli matematik öğretmeni Hikmet Akçay cinayetinde, zaman aşımına 5 ay kala önemli gelişme yaşandı. İstanbul Emniyet Müdürü Selami Yıldız’ın talimatıyla yeniden incelenen dosya kapsamında yürütülen çalışma sonucu, biri kadın 4 şüpheli gözaltına alındı ve çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.
Kayıp başvurusundan bir gün önce Silivri Beyciler köyü fabrikalar bölgesinde yakılmış halde bulunan kimliği belirsiz cesetle bağlantı kuran ekipler, 6 aylık teknik ve fiziki takibin ardından İstanbul ve Gaziantep’te operasyon düzenledi.
Şüpheli Esin B., ifadesinde Akçay’ı Kocaeli’deki evinde yaşanan arbede sırasında bıçakladığını, ardından cesedi Zemçi S. ve Erdoğan Y. ile birlikte bavula koyarak Silivri’ye getirip yaktıklarını itiraf etti. Olay yeri polis nezaretinde yeniden gösterildi.
1 Mayıs 2006’da Silivri’de bulunan yakılmış cesedin, Akçay’a ait olup olmadığının belirlenmesi için Adli Tıp’tan gelecek DNA sonucu bekleniyor.
4 şüpheli, emniyet ve savcılık işlemlerinin ardından çıkarıldıkları sulh ceza hâkimliğince tutuklanarak cezaevine gönderildi.






































