Silivri’de 19 Mayıs Coşkusu: Gençlik ve Spor Bayramı Etkinliklerle Kutlanıyor

0
2

Silivri’de, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı, çelenk sunma töreni ile başladı. Silivri Belediyesi, Silivri Kaymakamlığı ve Gençlik Spor Müdürlüğü iş birliğiyle düzenlenen etkinlikler, gün boyunca büyük bir coşkuyla kutlandı.

Sabah saatlerinde Silivri Sahili Atatürk Meydanı’nda gerçekleştirilen çelenk sunma töreninin ardından, Silivri Kaymakamlığı tarafından geleneksel gençlik yürüyüşü düzenlendi. Yürüyüşe Silivri Kaymakamı Tolga Toğan, Silivri Belediye Başkanı Bora Balcıoğlu, siyasi partilerin temsilcileri, ilçe protokolü ve kalabalık bir genç grup katıldı. Yürüyüş, Tarihi Mimar Sinan Köprüsü yanındaki eski festival alanında sona erdi.

Etkinliklerin renkli anlarına ev sahipliği yapan Silivri Belediye Başkanı Bora Balcıoğlu, gençlerle birlikte ok atışı yaparak ve tekvando gösterisinde tahta kırarak eğlenceli anlar yaşadı. Başkan Balcıoğlu, gençlerin yoğun ilgisini çekti.

Programda atlı okçuluk gösterileri, halk oyunları, tiyatral canlandırmalar, müzik dinletileri, spor turnuvaları, bilim ve teknoloji stantları, geleneksel oyun alanları, resim ve fotoğraf sergileri gibi birçok etkinlik düzenlendi. Ayrıca, gökyüzünde dalgalanan motorlu yamaç paraşütleriyle Türk bayrağı ve Atatürk portresi dikkat çekti. Jetlerle gerçekleştirilen hava gösterisi, izleyicilerden büyük alkış aldı.

Başkan Balcıoğlu, etkinlikler hakkında yaptığı açıklamada, “Bu büyük bayramın coşkusunu gün boyunca gençlerimizle sürdüreceğiz. Akşam saat 19.19’da belediye binası önünden, bandolar eşliğinde ve meşalelerle başlatacağımız gençlik yürüyüşüne tüm hemşehrilerimi, özellikle genç kardeşlerimi davet ediyorum. Bayrağını alan gelsin! Silivri’nin dört bir yanında 19 Mayıs’ın bağımsızlık ruhunu hep birlikte yaşatalım.” dedi.

Etkinliğe katılan lise öğrencisi Zeynep Aydın, “Silivri Belediyesi ve kaymakamlığımız bu yıl her zamankinden daha fazla etkinlik düzenledi. Hem eğlendik hem öğrendik. Belediye Başkanımızın bizimle birlikte etkinliklere katılması çok güzeldi” şeklinde konuştu.

Velilerden Emre Yıldız ise, “Çocuklarımla katıldık. Atlı okçuluk ve jet gösterisine bayıldık. Etkinlikte emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. Silivri Kaymakamımız Tolga Toğan ve Silivri Belediye Başkanımız Sayın Bora Balcıoğlu, 19 Mayıs ruhunu ilçemizde yaşatmak için ellerinden geleni yapıyor” dedi.

Gün boyu süren etkinlikler, Silivri’de 19 Mayıs ruhunu coşku ve birlik içinde yaşatmayı başardı.