USD 46,3167 %0,04
EURO 53,6716 %-0,27
GRAM ALTIN 6.390,03 %-0,88
Hava Durumu İSTANBUL 20,7° Az Bulutlu
Haberler Teknoloji TEKNOLOJİ ATÖLYELERİ PROJELERİ İBBTech'TE
Teknoloji

TEKNOLOJİ ATÖLYELERİ PROJELERİ İBBTech'TE

17.06.2026 16:57 GÜNCELLEME:17.06.2026 21:31

İBB Teknoloji Atölyeleri öğrencileri dönem sonu projeleriyle İBBTech Teknoloji Takımının seçmelerine katıldı.

TEKNOLOJİ ATÖLYELERİ PROJELERİ İBBTech'TE

İBB Teknoloji Atölyeleri öğrencileri dönem sonu projeleriyle İBBTech Teknoloji Takımının seçmelerine katıldı. Akademisyenlerden oluşan jürinin karşısında projelerini anlatan öğrenciler kodlama, tasarım, mekanik ve robot sürüş alanındaki becerilerini de sergiledi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) tarafından gerçekleştirilen, Boğaziçi Üniversitesi’nin hazırladığı İBB Teknoloji Atölyelerinde 8 aylık eğitim dönemi tamamlandı. Eğitim alan öğrenciler dönem sonu projeleriyle İBBTech Teknoloji Takımı’nın seçmelerine katıldı. Akademisyenlerden oluşan jürinin karşısında projelerini anlatan öğrenciler kodlama, tasarım, mekanik ve robot sürüş alanındaki becerilerini de sergiledi.

İBB Teknoloji Atölyelerinde 2021 yılından bu yana 4., 5., 6., 7., 9. ve 10. sınıf öğrencilerine yönelik üretim temelli teorik ve uygulamalı tasarım, programlama ve kodlama, mobil uygulama geliştirme, yapay zekâ, robotik uygulamaları, oyun geliştirme gibi farklı alanlarda eğitimler düzenleniyor.

JÜRİYE PROJELERİNİ ANLATTILAR

Bugüne kadar 9 bin 242 öğrencinin katıldığı eğitimlerde, 2025 – 2026 eğitim öğretim dönemi boyunca Anadolu ve Avrupa Yakası’ndaki 12 atölyede bin 501 öğrenci yer aldı. Öğrenciler bir dönem boyunca öğrendiklerini uyguladıkları projelerle Boğaziçi Üniversitesi öğretim üyelerinden oluşan jürinin karşısına çıktı. Bağcılar’daki İBB Cüneyt Arkın Gençlik Merkezi’nde gerçekleştirilen dönem sonu proje sunumu ve İBBTech Teknoloji Takımı seçmelerine öğrenciler çevre, tarım, ulaşım, sağlık ve yenilenebilir enerji gibi farklı alanlarda projelerle katıldı.

KODLAMA, ELEKTRONİK, ROBOT SÜRÜŞ DENEMELERİNE KATILDILAR

Öğrenciler, seçmelerde projelerini sunmanın yanı sıra uygulamalı sınavlara da katıldı. Kodlama atölyelerinde kendilerine verilen göreve uygun şekilde kod yazan öğrenciler tasarım atölyelerinde Arduino ve çeşitli malzemeleri kullanarak verilen görevleri tamamlamaya çalıştı. Sürüş alanında ise robotları önlerindeki engellere takılmadan kullanmaları ve el becerilerini kontrol edebilmeleri istendi.

BAŞARILI OLANLAR İBBTech TEKNOLOJİ TAKIMINA SEÇİLECEK

Ortaokul ve lise öğrencilerinin iki gün süren performansları tüm kategorilerde ayrı ayrı değerlendirilecek. Jüriden en yüksek dereceyi alan öğrenciler İBBTech Teknoloji Takımı’nın yeni dönemdeki ekip üyeleri olmaya, İBB’yi ve İstanbul’u ulusal ve uluslararası yarışmalarda temsil etmeye hak kazanacak.

Faysal BULUT Haberi Ekleyen Faysal BULUT Editor Profili Gör
Haber Kaynağı Silivri Tv

Yorumlar 0

Bu haber için henüz onaylı yorum bulunmuyor. İlk yorumu siz yapın.