USD 46,6419 %0,02
EURO 53,3233 %0,36
GRAM ALTIN 6.031,21 %-1,61
Hava Durumu İSTANBUL 25,7° Açık
Haberler Gündem DSÖ duyurdu: ''Hantavirüs Salgını Sona Ermek Üzere''
Gündem

DSÖ duyurdu: ''Hantavirüs Salgını Sona Ermek Üzere''

29.06.2026 08:12 GÜNCELLEME:29.06.2026 17:21

Dünya Sağlık Örgütü Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus, hantavirüs salgınında toplam vaka sayısının 13'te, can kaybının ise 3'te kaldığını açıkladı. Salgının kontrol altına alındığını belirten Ghebreyesus, mevcut tablonun stabil olduğunu ve salgının sona ermek üzere olduğunu duyurdu.

DSÖ duyurdu: ''Hantavirüs salgını sona ermek üzere''

Dünya Sağlık Örgütü Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus, hantavirüs salgınına ilişkin yaptığı açıklamada, toplam vaka sayısının 3'ü ölümlü toplam 13'te kaldığını belirterek, “Durum stabil olup, salgın sona ermek üzeredir” dedi.

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus, sosyal medya hesabından hantavirüs salgınına ilişkin güncel bilgileri paylaştı.

EK VAKA BİLDİRİLMEDİ

Ghebreyesus, salgının başında Güney Afrika’da tespit edilen 2 vakanın tüm temaslılarının takip sürecinin tamamlandığını ve ek vaka bildirilmediğini açıkladı. Ghebreyesus, İspanya ve Hollanda’daki temaslıların da karantina ve takip süreçlerinin tamamlandığını belirterek, 25 Haziran itibarıyla 30 temaslının hâlâ takipte olduğunu bildirdi. Ghebreyesus açıklamasında şunları kaydetti: "Salgının başında Güney Afrika'da tespit edilen 2 vakanın tüm temaslıları takip sürelerini tamamlamış olup, ek vaka bildirilmemiştir. İspanya ve Hollanda'daki herkes için MV Hondius mürettebatı dahil olmak üzere, karantina ve takip süreleri de tamamlanmıştır. 25 Haziran itibarıyla 30 temaslı hâlâ takip altında. Toplam vaka sayısı 13 olarak kalmakta olup, 3 ölüm vakası dahil. Durum stabil olup, salgın sona ermek üzeredir. DSÖ, yanıt sürecine dahil olan tüm ülkelere işbirlikleri için teşekkürlerini sunar.”

Haber Kaynağı BirGün Kaynağa Git

Yorumlar 0

Bu haber için henüz onaylı yorum bulunmuyor. İlk yorumu siz yapın.